Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Jouni Järvelän Cool Porter

18/11/2022 @18:00

12€ – 17€

Amerikkalaisen säveltäjän ja lauluntekijän Cole Porterin (1891-1964) alunperin musikaaleihin ja elokuviin – Broadwaylle ja Hollywoodiin – säveltämät ja sanoittamat laulut ovat jo liki vuosisadan ajan ansiokkaasti säilyttäneet asemansa taidon ja ilmaisun mittapuuna populaarimusiikin ja laulunteon monille eri ilmentymille. Porterin lauluissa yhdistyy melodinen tarttuvuus kerronnan pitkäjänteisyyteen mestarillisella tavalla. Ne ovat edelleen 2022 ajattomasti viehättäviä, modernia älyä ja tunnetta koskettavia eli Cole Porter on todella Cool Porter!

Cool Porter -yhtyeessään Jouni Järvelä katsoo Porterin musiikkia useista eri näkökulmista. Hän värittää, karaktärisoi ja dramatisoi Porterin lauluja huolellisen kontrapunktin ja ekspansiivisen harmonian vivahteikkaalla ja iskevällä käytöllä. Jokaista laulua lähestytään sekä tunnelmaltaan että tekniikaltaan erityistapauksena. Toteutus kunnioittaa laulujen ihailtuja melodisia kaarroksia, mutta se tarjoaa taitaville ja näkemyksellisille jazz-muusikoille myös rikkaita ja kiitollisia lähtötilanteita ilmaisulleen.

Cool Porter -yhtyeen muusikoita Järvelä kuvailee ”mestarillisiksi orgaanisten improvisaatioiden rakentajiksi, joiden draaman- ja kokonaisuudentaju sopii täydellisesti esityksen elokuvalliseen ja kaleidoskooppimaiseen luonteeseen”.

Jouni Järvelän Cool Porter esiintyi ensi kerran elokuussa 2022, jolloin rumpalina toimi Finland Jazz Residencyn ensimmäinen kutsuvieras, amerikkalainen rumpali-säveltäjä John Hollenbeck. Espoossa rumpujen ääressä nähdään valloittavan omaperäinen ja sävykäs Mika Kallio.

Cool Porter -konsertissa kuullaan mm. You’d be so nice to come home to, It’s alright with me, I concentrate on you, Anything goes Ev’rything I love.

Jouni Järvelä, sopraano- ja alttosaksofoni, sovitukset
Max Zenger, alttosaksofoni, alttoklarinetti
Kirmo Lintinen, piano ja sähköpiano
Juuso Rinta, kontrabasso
Mika Kallio, rummut sekä
Cole Porter, sävellykset

Details

Date:
18/11/2022
Time:
18:00
Cost:
12€ – 17€
Website:
https://apriljazz.fi/april-jazz-club

Venue

Original Sokos Hotel Tapiola Garden
Tapionaukio 3
Espoo, Suomi
+ Google Map