Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Sarab, Ilkka Arola Sound Tagine

27/04/2022 @20:00 - 23:00

24€ - 29€

Sarab

Ranskalaissyyrialaisen laulajan Climène Zarkanin ja kitaristi Baptiste Ferrandisin kohtaamisesta syntynyt Sarab, arabiaksi kangastus, yhdistää nykyjazzia, Lähi-Idän perinnemusiikkia ja rockia intensiiviseksi ja energiseksi kokonaisuudeksi. Duo laajeni pian kuusihenkiseksi bändiksi, jonka jokaisesta jäsenestä tuli välttämätön osa yhtyeen musiikillisen luomisen kannalta. Robinson Khouryn pasuuna kytkeytyy Zarkanin lauluääneen ja navigoi itämaisen ja länsimaalaisen asteikon välillä. Sarāb on yksi Pariisin jazz-skenen suosituimmista bändeistä. Yhtyeen toinen albumi ”Arwāh Hurra” julkaistiin marraskuussa 2021.

Climène Zarkan, laulu (FR)
Robinson Khoury, pasuuna, laulu (FR)
Thibault Gomez, koskettimet, laulu (FR)
Babtiste Ferrandis, kitara, laulu (FR)
Timothée Robert, basso, laulu (FR)
Paul Berne, rummut (FR)


Ilkka Arola Sound Tagine

Trumpetisti-säveltäjä Ilkka Arolan yhtye Ilkka Arola Sound Tagine soittaa seikkailumusiikkia täynnä folk- ja jazz-ilmaisua, koukuttavia rytmikudoksia ja elokuvallisia äänimaisemia. Lähi-Idän ja Pohjois-Afrikan musiikilliset mausteet ovat erityisen vahvasti läsnä bändin musiikissa. Suomalaisen rytmimusiikkikentän eri laidoilta yhteen kerätyt ilmaisuenergiaa pursuavat huippumuusikot nauttivat toistensa kanssa soittamisesta ja se näkyy – bändin konsertit ovat täynnä tunnelatausta, hetkeen heittäytymistä ja yhteissoiton riemua.

Huhtikuussa 2022 Ilkka Arola Sound Tagine julkaisee uuden levyn, jossa bändi väkevöittää musiikillista keitostaan entisestään Lähi-Idän sähköisten tanssilattia- ja psykedeliavaikutteiden uidessa tuttujen akustisten soitinvärien rinnalle. Uuden levyn kappaleissa haikeus ja riemu elävät symbioosissa jopa saman kappaleen sisällä. Säveltäjänä ja solistina Arolan tavoitteena on luoda merkityksellistä ja tunteisiin menevää musiikkia, eikä hän epäröi antautua tarttuvien pop-melodioiden vietäväksi tai johtaa bändiään tummanpuhuviin free-improvisaatioihin kappaleen niin vaatiessa. Levyn julkaisee levy-yhtiö Flame Jazz Records.

Ilkka Arola, Quartertone-trumpetti, saz
Topi Korhonen, sähkökitara, oud
Esko Grundström, basso, koskettimet
Juuso Hannukainen, perkussiot
Okko Saastamoinen, rummut

 

Konsertti on osa April Jazz Festivaalia 2022.

Tiedot

Päivämäärä:
27/04/2022
Aika:
20:00 - 23:00
Hinta:
24€ - 29€
Tapahtumaluokat:
,
Kotisivu:
https://apriljazz.fi/sarab-ilkka-arola-sound-tagine

Tapahtumapaikka

Espoon kulttuurikeskus
Kulttuuriaukio 2
Espoo, 02100
+ Google Map

Järjestäjä

Espoo Big Band ry