Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Tomi Nikku 5tet

22/03/2022 @19:00

8€ – 13€
Tule nauttimaan jazzintäyteisestä illasta!

Vuodesta 2018 toiminut Tomi Nikku 5tet koostuu ilmaisuvoimaisista ja muuntautumiskykyisistä suomalaisista eturivin muusikoista. Yhtyeen perustanut trumpetisti Tomi Nikku on tullut tunnetuksi yhtenä sukupolvensa aktiivisimmista ja monipuolisimmista jazzmuusikoista Suomessa.

Puupuhallinspesialistina ja useiden omien yhtyeidensä liiderinä tutuksi tullut Max Zenger soittaa yhtyeessä alttosaksofonia sekä bassoklarinettia. Berliinissä pitkään toiminut, UXILA EXILE -yhtyettä luotsaava Ilkka Uksila soittaa vibrafonia ja useiden yhtyeiden luottobasistina toimiva Vesa Ojaniemi kontrabassoa. Wienissä asuva ja Search Party -yhtyettä johtava Jonatan Sarikoski on rummuissa. Tavanomaisesta kvintettikokoonpanosta poikkeava instrumentaatio, Nikun sävellykset ja yhtyeen jäsenten vahvat, persoonalliset soittotyylit luovat 5tetin tunnistettavan soundin.

Yhtye julkaisi debyyttialbuminsa Light & Shade vuonna 2021. Se koostuu iloisen optimistisista sekä tummansävyisistä ja kantaaottavosta sävellyksistä. Nikku uskoo, että musiikin avulla voidaan toimia vastakkainasettelua vastaan ja tuoda ihmiset jälleen yhteen.

Nikku arvostaa inhimillisyyttä, rehellisyyttä ja aitoutta, joita hän pyrkii vaalimaan myös musiikissaan. Arvot kuuluvat hänen improvisoinnissaan ja sävellyksissään värikkäänä ja vaikuttavana ilmaisuna. Nikulle tärkeitä esikuvia ja vaikuttajia ovat Yhdysvaltojen mustan musiikin historian merkittävät trumpetistit, kuten Miles Davis, Kenny Dorham ja Freddie Hubbard, modernin jazzin huiput, kotimaiset kollegat sekä yhtyeenjohtajat, joiden bändeissä hän on soittanut.

Nikun rohkeaa improvisointia on kuultu yli kymmenellä albumilla sekä esiintymislavoilla muun muassa Alder Egon, Bowman Trion, Maxxxtetin ja Sointi Jazz Orchestran riveissä. Lisäksi Nikku on esiintynyt UMO Helsinki Jazz Orchestran solistina (2017) sekä ulkomaankiertueilla Euroradio Jazz Orchestran (2015) ja Antwerp Jazz Orchestran (2018) kanssa. Hänet on palkittu parhaana solistina Corendonin kansainvälisessä Big Band -kilpailussa vuonna 2018.

Details

Date:
22/03/2022
Time:
19:00
Cost:
8€ – 13€
Event Categories:
,
Website:
http://www.malmitalo.fi/fi/tapahtumat/event/4F2FD6B368BD2B02BFA101C42C4232EE/Tomi_Nikku_5tet

Venue

Malmitalo
Ala-Malmin tori 1
Helsinki, 00700 Suomi