Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

UMO Helsinki Jazz Orchestra feat. Guillermo Klein: Tango ARG-FIN

12/11/2020 @19:00

10€ - 20€

Tiesitko, että sana ”tango” on latinaa ja tarkoittaa ”kosketan”? Tangon juuret ovat Latinalaisessa Amerikassa, jossa tango musiikkina kehittyi käsi kädessä tanssin kanssa. Suomeen tango rantautui rytinällä vuonna 1913, jolloin suomalaiset kehittivät musiikista ja tanssista oman versionsa. Toisen tulemisen tango koki 1960-luvulla, jolloin tangokuumeen kerrotaan olleen miltei hysteeristä. Yhä edelleen me suomalaiset rakastamme tangoa, ja se on vahva osa kulttuuriamme ja identiteettiämme.

Tässä konsertissa UMO Helsinki Jazz Orchestra heittäytyy argentiinalaisen ja suomalaisen tangon pyörteisiin uuden taiteellisen partnerinsa, argentiinalaislähtöisen Guillermo Kleinin johdolla.

Sekä argentiinalaistangot että kotimaiset tangoklassikot saavat big band -formaatin osaavien sovittajien käsissä. Lisäripauksen argentiinalaisväriä sovituksiin tuovat Diego Schissi,Richard Nant ja Juan Pablo Navarro, kotimaisista sovittajista mukana ovat Kari Ikonenja Frank Carlberg. Suomalaistangot taipuvat Guillermo Kleinin itsensä käsittelyssä.

Säveltäjä, pianisti, orkesterinjohtaja Guillermo Klein (s. 1969) toimii UMO Helsinki Jazz Orchestran taiteellisena partnerina ja päävierailijana vuosina 2020–2021. Argentiinan Buenos Airesissa syntynyt, Yhdysvalloissa opiskellut ja nykyään New Yorkissa asuva Klein on globaali jazzpersoona, jolla on monipuolinen musiikillinen tausta: klassisesta kasvatuksesta rockin kautta jazztutkintoon, latinovaikutteita unohtamatta. Klein on tehnyt yhteistyötä useiden isojen orkesterien, kuten hr-Bigbandinja Metropole Orchestran kanssa. Hän johtaa myös omaa isoa Los Guachos-orkesteriaan.

Tapahtuman kotisivu: https://umohelsinki.fi/fi/konsertti/umo-helsinki-feat-guillermo-klein-tango-arg-fin/

Tiedot

Päivämäärä:
12/11/2020
Aika:
19:00
Hinta:
10€ - 20€
Tapahtuma tagia:
,

Tapahtumapaikka

Vuotalo
Mosaiikkitori 2
Helsinki, 00980

Järjestäjä

UMO Helsinki Jazz Orchestra
Näytä Järjestäjä WWW-sivusto