Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Sointi Jazz Orchestra & Vildá

torstai 16/03/2023 @18:00 - 19:15

18€ – 26€

Ennakkoluuloton 17-henkinen Sointi Jazz Orchestra ja omaääninen maailmanmusiikkiduo VILDÁ konsertoivat yhdessä maaliskuussa!

Kun nämä kaksi tyylilajinsa kiinnostavinta toimijaa yhdistävät voimansa, on luvassa takuulla ainutlaatuinen elämys! Konserttien ohjelmisto koostuu kovassa nosteessa olevan VILDÁ-yhtyeen sävellyksistä, jotka on sovitettu juuri tätä yhteistyötä varten orkestraalisen maalaileviksi teoksiksi.

VILDÁn musiikki on uniikki yhdistelmä mystisiä joikuja, svengaavia rytmejä ja improvisaatiota. Vaikutteita ammennetaan saamelaisten vahvasta yhteydestä luontoon, nykypäivän popmusiikista sekä suomalaisesta kansanmusiikista. Hildá Länsmanin vaikuttavat joiut, Viivi Maria Saarenkylän ilmeikäs harmonikka ja Sointi Jazz Orchestran ilmava ja mahtipontinen ilmaisu luovat dialogin, joka tempaisee kuulijan matkalle pohjoisen tuntureille, Saamenmaan tuulien tuiverrukseen.

Sointi Jazz Orchestra on nuorten ammattilaisten perustama yhtye, jonka taiteellisena johtajana toimii Rasmus Soini. Yhtye tunnetaan persoonallisesta ja yllättävästä big band -perinnettä uudistavasta soundistaan ja tuoreista vaihtosoittimia hyödyntävistä sovituksista. Sointi Jazz Orchestra toteuttaa vuosittain uusia juuri sille räätälöityjä konserttikokonaisuuksia, joiden solisteina on viime vuosina vierailleet mm. Mathias Eick, Maria Faust, Marius Neset ja Matti Johannes Koivu.

Yhtye pyrkii ennakkoluulottomasti tekemään asioita toisin eikä se kaihda ilmaisussaan eri tyylilajien luovaa yhdistelyä. SJO:n konsertit vievät kuulijan musiikkimatkalle, joka pitää otteessaan ensiminuuteista viimeiseen sointuun asti. Vuosi 2023 on Sointi Jazz Orchestran 10-vuotisjuhlavuosi.

VILDÁ
Hildá Länsman – joiku, laulu
Viivi Maria Saarenkylä – harmonikka, efektit

Sointi Jazz Orchestra
Rasmus Soini – musiikin johto

Kesto: 75min, ei väliaikaa

Details

Date:
torstai 16/03/2023
Time:
18:00 - 19:15
Cost:
18€ – 26€
Website:
https://www.vuotalo.fi/fi/tapahtumat/event/56AB67E78A0469F34D408CC569FC3D8F/Sointi_Jazz_Orchestra___VILD_

Venue

Vuotalo
Mosaiikkitori 2
Helsinki, 00980
+ Google Map